Piepschuim oftewel EPS is een product met heel veel voordelen. Super licht, gemakkelijk tegen de muur te bevestigen of op te hangen, niet giftig, milieuvriendelijk en geschikt voor vele toepassingen.

Eigenschappen / voordelen van piepschuim:

  • EPS bestaat qua volume voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht
  • EPS is bijna zo licht als lucht
  • EPS is ongevoelig voor vocht
  • EPS is volledig recyclebaar
  • EPS die wij gebruiken is brandvertragend gemodificeerd
  • EPS is duurzaam en milieuvriendelijk
  • EPS is veilig in verwerking en gebruik

 

Decoratie, reclame of promotie voor uw bedrijf. Letters, bedrijfslogo, slogan, figuur of een aparte vorm.

Zeer goed te gebruiken tijdens beurzen en evenementen; dé eyecatcher in uw bedrijf beursstand, bedrijfsruimte, ontvangstruimte of wachtkamer, om uw artikelen of teksten als extra spotlight in uw etalage te plaatsen.

Decoratief of functioneel, de mogelijkheden zijn ongekend.
Laat u verrassen door de mogelijkheden van piepschuim.
Neem contact met ons op voor uw wens op maat.

Piepschuim is de veelgebruikte naam voor EPS. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook bekend als styrofoam of styropor.

EPS is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof, in de volksmond vaak piepschuim genoemd (of isomo; dat is de merknaam van een West-Vlaams bedrijf dat al in 1956 begon met de productie van EPS; isomo staat voor ‘isolation moderne’). In de USA verwijst men naar de losse korrels, waaruit piepschuim is samengesteld en daar noemen ze het ook wel popcorn. Andere veel gehoorde termen zijn tempex of PS-hardschuim.

Wij werken met EPS blokken van 1000 x 2000 x 600 mm. De blokken kunnen wij smelten tot platen van iedere gewenste dikte en tot vele willekeurige vormen, zoals letters en logo’s.
Dit snijden gebeurt met een computer gestuurde machine die met een hete draad die de blokken in 2D vormen kan snijden.

Voor het snijden van piepschuim logo’s en letters gebruiken we een EPS200 met een dichte structuur en hardheid, dit is niet vergelijkbaar met piepschuim van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal.